Image

Thursday 21 January 2016

ၾကက္ေကာင္လံုးကင္

ၾကက္ေကာင္လံုးကင္

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား [Ingredients]

ၾကက္ [Whole Chicken]  ၁ေကာင္ (၃ေပါင္-၄ေပါင္)
ဆား [Salt]  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း
ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ [chicken pdr]  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
တရုတ္အေမႊးအၾကိဳင္ [Chines Five Spieces]  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ဇြန္း

သၾကား [Sugar]  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ [Black pepper]  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဂ်င္း [Ginger]  ၃ျပား (ထူထူ လွီးေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ [Garlic]  ၂မႊာ (ပါးပါးလွီးေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ [Spring onion]  ၂ခု (အစိမ္းအေပၚပိုင္းကို ျဖတ္ျပီ အျဖဴပိုင္းကို ခ်န္ထားပါ)
နွမ္းဆီ [Sesame oil]  စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း

ၾကက္ကင္နည္း [Grill Recipes]

၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို ေရခဲေဖ်ာ္ထားေပးပါ။ ျပီးလွ်င္ ၾကက္သားကို ဇကာတစ္ခုထဲမွာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ျပန္အေျခာက္ခံထားပါ။

၂။ ၾကက္ကင္အတြက္ လိုအပ္မည္႔ (တရုတ္ဟင္းခတ္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ သၾကား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) တုိ႔ကို ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေရာေမႊထားလိုက္ပါ။

၃။ ျပီလွ်င္ ေရာေမႊထားေသာ ဟင္းခတ္မွုန္႔မ်ားကို ၾကက္သားအတြင္းပိုင္းထဲသုိ႔ တ၀က္ ထည္႔လိုက္ပါ။

၄။ ထုိ႔ေနာက္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္တို႔ကို ၾကက္သားအတြင္းပိုင္းထဲ ထည္႔ေပးပါ။

၅။ နွမ္းဆီမ်ားကို ၾကက္တေကာင္လံုးေပၚသို႔ စုတ္တံျဖင္႔ သုတ္ေပးပါ။

၆။ ျပီမွ က်န္သည္႔ ဟင္းခတ္မွုန္႔ တ၀က္ကုိ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးေပၚသို႔ ျဖဴးေပးပါ။

ရ။ ၾကက္သားကို စကင္လုိ႔ရပါျပီ။ ကင္မည္ဆုိလွ်င္ လွ်ပ္စစ္ Grill-Oven(သို႔) မီးေသြး (သုိ႔) ဂက္(စ္) ၾကိဳက္ရာျဖင္႔ ကင္နုိင္ပါသည္။

၈။ ၾကက္သားတဖက္ကို ၄၅မိနစ္ျဖင္႔ ၾကက္တေကာင္လံုးကို ၁နာရီခြဲခန္႔ ကင္ေပးပါ။

၉။ အရသာေမႊးျပီ စားလို႔ေကာင္းတဲ႔ ၾကက္ေကာင္လံုးကင္ကုိ စားသံုးနုိင္ပါျပီ…

Tip: ၾကက္ေကာင္လံုးကို ခ်က္ခ်င္း မကင္ေသးပဲ၊ အရသာမ်ားျဖင္႔ နွပ္ျပီမွ ကင္လွ်င္ ပိုမုိေကာင္းမြန္သည္။

Credit :  :Wutyee Food House

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO