ပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြကိုလွီးၿဖတ္ရာမွာ ပုံစံ(၁၃) မ်ိဳး
မီးဖိုေခ်ာင္မွာပာင္းသီးပာင္းရြက္လွီးၿဖတ္ပုံနည္းလမ္းေလးေတြတင္ဆက္ေပး
လိုက္ပါတယ္...။
ပာင္းသီးပာင္းရြက္ေတြကိုလွီးၿဖတ္ရာမွာပုံစံ(၁၃) မ်ိဳးရိွပါတယ္...
(၁) small dice
ခပ္ေသးေသးအရြယ္အတုံးေလးေတြလွီးၿဖတ္ၿခင္းမ်ိဳးပါ
3mmx 3mm x 3mm
(၂) brunoise
ဒီအသံထြက္ကေတာ့ၿပင္သစ္အသံထြက္ၿဖစ္ၿပီးအေသးဆုံးလို.အဓိပၸါယ္ရပါ
တယ္။ ဥပမာ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုစဥ္းတုံးေပၚမွာႏုပ္ႏုပ္စင္းသလိုမ်ိဳးေသးပါတယ္
2mmx 2mm x 2mm
(၃) Farmer _ Style
ဒီပုံစံကေတာ့..အရြယ္မရိွ ပုံစံမရိွ တုံးထစ္တဲ့ပုံစံမ်ိဴးပါ
(၄) Fine Julienne
အမွ်င္ပုံစံၿဖစ္ပါတယ္
2mm x 2mm x 4cm
(၅) medium dice
ေလးေထာင့္တုံးပုံစံအလတ္အရြယ္ေတြၿဖစ္ပါတယ္..။
6mm x 6mm x 6mm
(၆) Country Style
အခ်ပ္ပါးေလးမ်ားကို အရြယ္တူလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိဴးပါ
ဥပမာ Cheese , Ham လို.ေခၚတဲ့၀က္သားၿပားမ်ားကိုလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံ
(၇) Slice
ပါးပါးလွီးတာမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..သခြားသီး ၊ မုန္လာဥေတြကိုလွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံပါ
ေပါင္မုန္.ေလးေထာင့္ခ်ပ္မ်ားကိုလည္း..Sliced Bread ေခၚပါတယ္..။
(၈) Julienne
အမွ်င္ခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..ဥပမာ ၿမန္မာၿပည္ဘီယာဆိုင္တစ္ခ်ိဳ.ရဲ.အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
(၉) large dice / cube
အတုံးပုံခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..
12mm x 12mm x 12 mm
(၁၀) barrel
စပါးေစ့ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..ပန္းအလွဆင္ရတဲ့ဓါးကိုအသုံးၿပဳကာထင္းယူရပါတယ္
(၁၁) diamond
ဆနြင္းမကင္းပုံကြက္ပုံစံမ်ိဳးေတြၿဖစ္ၿပီးအရြယ္သတ္မွတ္ခ်က္မရိွပါဘူး..။
(၁၂) Stick
အေခ်ာင္းခပ္ၾကီးၾကီးပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ၿပီး..အမွန္တကယ္အာလူးအေခ်ာင္းေၾကာ္
(ၿပင္သစ္) ပုံစံမ်ိဳးၿဖစ္ပါတယ္..။
(၁၃) the chiffonade
ဒီးလွီးၿဖတ္နည္းကေတာ့.ကြ်န္တာ္တို.ေတြေရွာက္ရြက္ လိုမ်ိဳအရြက္ေတြကို
ထပ္၊ လိပ္ၿပီး မွ..အမွ်င္ဆုံး(အေသးဆုံး) လွီးၿဖတ္တဲ့ပုံစံမ်ိဳးပါ..။
နံပါတ္(၁၃) ကလြဲလို.ေဖာ္ၿပပါပုံနဲ.ယွဥ္တြဲေလ့လာႏိူင္ပါတယ္..။
သဘာ၀ရဲ႕အာဟာရ
0 comments:
Post a Comment