Image

Wednesday 20 January 2016

ငါးသံပရာေပါင္း

ငါးသံပုရာေပါင္း (႐ွဴး႐ွဲ )

ကတ္ကတစ္ ၃၀သားအေနေတာ္ေကာင္
ကို အေၾကးခြံခြာေရစင္ေအာင္ေဆး
ဆားနဲ႔ေဆးပါ။
ဗိုက္သားကိုခြဲ။
အျမႇီးအစြန္နဲ႔ အေတာင္ကိုညႇပ္ထုတ္ပါ။

(တျခားအသားမ်ားငါးသံုးလည္းေကာင္းပါတယ္။
ကတ္ကတစ္ကေတာ့သိတဲ့အတိုင္း အနံ႔ေကာင္းတယ္၊အသားခ်ိဳတယ္၊အသားလည္းမ်ားတယ္)

ငါးကို ဆား ၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊ငံျပာရည္ တို႔နဲ႔
၁၀မိနစ္ႏွပ္ထား။

စပါးလင္တစ္ေခ်ာင္းကိုထု ၃ပိုင္းျဖတ္
ငါးဗိုက္ေနရာမွာ..၂ေခ်ာင္းထည့္ ၊ပါးဟပ္မွာ ၁ေခ်ာင္းထည့္

J
စပါးလင္၁ပိုင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မႊာ
င႐ုတ္စိမ္း ၅ေတာင့္
ကို ညႇက္ေအာင္ေထာင္း

ေထာင္းထားတဲ့အားလံုးကို
ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း၁ဇြန္း
သၾကား ၁ဇြန္း
ျမန္မာငါးငံျပာရည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ပူဒီနံ၁၀ရြက္၊နံနံပင္ ပါးပါးလွီးထားတာတို႔ကို
ေရက်က္ေအးနည္းနည္းနဲ႔ေဖ်ာ္
အေပါ့ငန္ျမည္းၿပီး လိုတိုးပိုေလ်ာ့ လုပ္ပါ။

၁၀မိနစ္ခန္႔ဟင္းခတ္မႈန္႔နယ္ထားတဲ့ငါးကို
ေပါင္းရန္

ဒယ္အိုးမွာ တူ (သို႔)သစ္သားေယာင္းမ ႏွစ္ခုကို
ငါးပန္းကန္တင္လို႔ရေအာင္ထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲေရထည့္ကာ ငါးကို ၁၅မိနစ္သာေပါင္းပါ။
အဖံုးပိတ္ထားရပါမယ္။
(ငါးမွအရည္ထြက္ပါလိမ့္မယ္)
....ၿပီးရင္
ေစာနကေဖ်ာ္ထားတဲ့အားလံုးကို ငါး၏အေပၚမွာျဖန္႔ထည့္
(အဖံုးျပန္အုပ္၊ ၅မိနစ္ထား)
က်က္ပါၿပီ။

စားကာနီး ငါးပန္းကန္ပူပူထဲကို
သံပုရာသီးညႇစ္ထည့္ၿပီး နံနံပင္ အစိမ္းနံ့ေလးသင္းခ်င္ရင္
နံနံပင္နည္းနည္းထပ္ထည့္ပါ။

တျခားေသာငါးသံပုရာေပါင္းနည္းေတြလည္း႐ွိပါတယ္။
သို႔ေပမယ့္ ဒီနည္းကလြယ္ၿပီး
စားရတာေကာင္းလို႔ မွ်ေဝတာပါ။

#သက္ဆိုင္သူအားcreditေပးပါသည္။#

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO