Image

Friday 22 January 2016

Duck Stew

Duck Stew - ဘဲေပါင္း ျပဳ လုပ္နည္း

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား.
ဘဲတစ္ေကာင္ - ၁ ကီလို
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္ခန္႔
ၾကက္သြန္နီဥႀကီး - ၁ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ မႊာ
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ - (အနည္းငယ္)
သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ - ၁ ခု
နာနတ္ပြင့္ - ၂ ခု
ဆန္အရက္ - ၂ ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
ငံျပာရည္ - ၂ ဇြန္း(စားပြဲတင္ဇြန္း)
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ခ႐ုဆီ - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
သၾကား - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ဆီ - ၁ ဇြန္း (စားပြဲတင္ဇြန္း)
ေရ - ၇၅၀ မီလီလီတာ.. ....တို႔ပဲျဖစ္ပါတယ္။

ပထမဆံုးဘဲတစ္ေကာင္လံုး၏အတြင္းအျပင္ကိုဆားျဖင့္နာနာပြတ္ၿပီးေရျဖင့္သန္႔စင္ေအာင္ေဆးပါဘဲကိုအတံုးခပ္ႀကီးႀကီးခုတ္ၿပီးဇကာထဲထည့္၍ေရစစ္ထားပါ  ။

ဒယ္အိုးထဲသို႔ဆီစားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ၾကသည့္
(ဂ်င္း+ၾကက္သြန္နီ + ၾကက္သြန္ျဖဴ + ၾကက္သြန္ၿမိတ္ + သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ +နာနတ္ပြင့္)တို႔ကိုအဆင္ေျပသလိုလွီးထည့္ၿပီးအနံ႔ေမႊးလာေအာင္ဆီသတ္ေပးပါဆီအနည္းငယ္မ်ွသာထည့္ရန္လိုပါသည္။

ဘဲသားမွအဆီမ်ားအလိုလိုထြက္လာပါလိမ့္မည္ထို႔႔ေနာက္အသင့္ခုတ္ထားသည့္ဘဲသားမ်ားပါထည့္ၿပီးေရာေမႊေပးပါဘဲသားကိုဆီျဖင့္အနည္းငယ္လွိမ့္ၿပီးအနံ႔ေမႊးလာပါကမီးပိတ္ခ်ၿပီး( PressureCooker)ေပါင္းအိုးထဲသို႔ေလာင္းထည့္လိုက္ပါ။

ဇလံုတစ္လံုးထဲတြင္ေရ(၇၅၀)မီလီလီတာထည့္ၿပီး...ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ၾကသည့္(ဆန္အရက္+ ငံျပာရည္ + ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ + ခ႐ု+သၾကား...)တို႔ကို ပါဝင္အခ်ိဳးအစားအတိုင္းထည့္ေမႊၿပီးဘဲသားထည့္ထားသည့္ေပါင္းအိုးထဲသို႔ေလာင္းထည့္၍ အဖံုးပိတ္ကာ ၄၅မိနစ္ၾကာေအာင္ေပါင္းေပးပါ( Pressure Cookerေပါင္းအိုးမ႐ွိပါကထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္ေပါင္းပါ) ။

ဘဲသားမ်ားႏူးအိလာပါကအရသာ႐ွိစြာအသင့္စားသံုးႏိုင္ပါသည္အနံ,အရသာျဖင့္ျပည့္ဝေသာ ဘဲေပါင္းနည္း(Duck Stew)ျဖစ္ပါသည္။

  


Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO