ကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္
တခါတေလ ဟင္းေတြ မခ်က္ခ်င္တဲ့အခါ ဒီကင္ခ်ီထမင္းေၾကာ္ေလးကို ေၾကာ္စားၾကည့္ပါ။
၀က္သားအစား ၾကက္သားႏွင့္လည္း ေၾကာ္လို ့ရပါတယ္။
ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာေလးႏွင့္ဆိုေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္မယ္လို႔ ထင္ပါတယ္
Ingredients:
ထမင္းၾကမ္း ၂ေယာက္စာ
၀က္သား ၅က်ပ္သား (သို ့) ၁၀က်ပ္သား
ကင္္ခ်ီ ၅က်ပ္သား
င႐ုတ္နွစ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္နီအၾကီး ၁လံုး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄မႊာ
ၾကက္ဥ ၄လံုး
ႏွမ္းဆီ ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန့္ အနည္းငယ္
ပဲငံၿပာရည္အၾကည္ ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္မိတ္ ၂ပင္
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ႏွမ္းေလွာ္ အနည္းငယ္
Preparation Method:
(၁) ထမင္းကို ေခ်ၿပီး ဆီ၊ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္တို ့ႏွင့္ ဖြဖြေလးနယ္ပါ။ ၀က္သားကို ေရေဆးၿပီး ပါးပါးလွီးပါ။ ဆား၊ ပဲငံၿပာရည္အၾကည္တို့ႏွင့္ ေရာနယ္ပါ။
(၂) ၾကက္သြန္နီကို ေလးစိတ္ စိပ္ၿပီး အဖတ္ခြာပါ။ ၾကက္သြန္္ၿဖဴကို ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။ ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ၿပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္္ၿဖဴကို ဆီသတ္ပါ။ အနံ ့ေမႊးလာလွ်င္ ၀က္သားကို ထည့္ပါ။
(၃) ၀က္သားက်က္လွ်င္ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေမႊပါ။ အစာပလာေတြကို ဒယ္အိုးတၿခမ္းကပ္ၿပီး ၾကက္ဥကို အလယ္မွာ ေခါက္ၿပီး ထည့္ေမႊပါ။ ၾကက္ဥ က်က္လွ်င္ အစာပလာေတြနဲ ့သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
(၄) ခ႐ုဆီနဲ ့ဆား အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေရာေမႊပါ။ ထမင္းကို ထည့္ၿပီး ႏွံ ့ေအာင္ေမႊပါ။ ကင္္ခ်ီႏွင့္ င႐ုတ္ႏွစ္ထည့္ၿပီး အားလံုး သမေအာင္ ေၾကာ္ပါ။ အရသာ စိတ္ၾကိဳက္ၿပင္ၿပီး ပန္းကန္ထဲ ခပ္ထည့္ပါ။ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ႏွမ္းေလွာ္ အနည္းငယ္ ၿဖဴးပါ။
(၅) ၾကက္ဥကို အကာက်က္ေၾကာ္ၿပီး ထမင္းေၾကာ္ေပၚတင္ၿပီး အလွဆင္လိုက္လွ်င္ ရပါၿပီ။
Credit : :KaeKae's FoodPalace
0 comments:
Post a Comment