Image

Wednesday 20 January 2016

ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္

ပုဇြန္အစိမ္းသုပ္
×××××××××××

ပါဝင္ပစၥည္းနွင့္ျပဳလုပ္နည္း

ပုဇြန္အစိမ္း - ဆယ္ေကာင္

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ေလးေျမာင္း

ငရုပ္သီးစိမ္း - ငါးေတာင့္

ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း

သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း

ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း

သၾကား - တစ္ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း

နံနံပင္အရိုး - တစ္ဇြန္း( ႏုတ္ႏုတ္စင္း)စားပြဲတင္ဇြန္း

နံံနံပင္ - အလွဆင္ရန္

(၁)လပ္ဆပ္ေသာပုဇြန္ဆယ္ေကာင္ကိုအၿမီးခ်န္ၿပီးအခြံခြာပါ။ေက်ာခြဲၿပီးျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။

(၂)ၾကက္သြန္ျဖဴ၃ေျမာင္းကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးတစ္ေျမာင္းကိုပါးပါးစိတ္ထားပါ။

(၃)ငရုပ္သီးစိမ္းနွင့္နံနံပင္အရိုးကိုႏုတ္ႏုတ္စိတ္ထားပါ။

(၄)ပန္းကန္လံုးတခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုပ္သီး၊နံနံရိုးစင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးငံျပာရည္၊သံပုရာရည္၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊သၾကားတို႔ကိုထည့္၍ေမြေပးပါ။

(၅)အရသာလိုအပ္ပါကျဖည့္စြက္ပါ။

(၆)ခ်ဥ္ငံစပ္အရသာရပါကေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာပုဇြန္ကိုေဆာ့ထဲတြင္ထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။

(၇)ပြဲျပင္မည့္ပန္းကန္တြင္ပုဇြန္မ်ားကိုျဖန္႔၍စီထည့္ၿပီးအေပၚမွက်န္ေဆာ့မ်ားအားလံုးကိုဆမ္းေပးပါ။နံနံပင္ျဖင့္အလွဆင္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

Credit: : :Sofia

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO