Image

Friday 22 January 2016

ပသွ်ဳးထမင္းေၾကာ္

စပ္စပ္ေမႊးေမႊး ပသွ်ဳးထမင္းေၾကာ္

-ၾကက္ဥ ၂ လံုး
-အသား(ၾကိဳက္ရာ)
-ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင္႔(အစပ္စားႏိုင္သေလာက္)
-ပင္စိမ္း(သို႕) ေရွာက္ရြက္
-ခ႐ုဆီ၁ဇြန္းေလာက္
-ငရုတ္ဆီ၂ဇြန္း( တရုတ္ဆိုင္က )
-ခရမ္းခ်ဥ္သီးတလုံး
-မဆလာ
ၾကက္သြန္အနီ ကိုေလးစိတ္ကြဲလီးွထား၊
ငရုတ္သီးစိမ္း ျကက္သြန္ျဖဴ ကိုဓားႏုတ္ေပါက္ထား၊
အသားက mince မွေကာင္းတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ကိုအရင္စထဲ႔ ေၾကာ္
အသားကိုပါက်က္သြားေအာင္ေရာေၾကာ္ပါ၊
မုန္လာဥနီ ဘိုစားပဲ ေျပာင္:ဖူ:နု ထည့္ အသားက်က္ရင္ ၾကက္ဥကို နာနာခေလာက္ျပီးထဲ႔ေၾကာ္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငရုတ္သီးပါးပါးလွီးေလး ၊
ခ႐ုဆီ၊ငရုတ္ဆီ ပါေရာလို႕ရပါျပီ။
ပီးရင္ ထမင္းျဖဴတပြဲစာေရာပီး ႏွံ႕ေအာင္ေမႊပါ။
ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္လာရင္ မဆလာ၊ ပင္စိမ္း(သို႕) ေရွာက္ရြက္ ေရာပါ။ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕
လိုသေလာက္ထဲ႔ပါ။ အေျကာ္ေလးလွေအာင္ ျကက္အုကို
ေခါက္ပီး အျပားလိုက္ခပ္ပါးပါးေျကာ္ပီးမွ လိပ္ပီးညွပ္ထည့္ေရာေမႊလိုက္ပါ ။

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO