Image

Friday 22 January 2016

ၾကက္ဆီထမင္း

ၾကက္ဆီထမင္း

ရွမ္းဆန္ ၂လံုး
ၾကက္ေပါင္ ၄ေပါင္
ၾကက္ဆီဖတ္(အေရခြံ) ၁၀သား
ၾကက္ရိုး ၁၀သား
စပါးလင္ ၁ပင္
ဂ်င္း ၁လက္မ ခန္႔ ၁တံုး
ဆား အနည္းငယ္
သၾကား ။
ပဲအေနာက္ရည္ ။
ငရုတ္ေကာင္း ။
ခရုဆီ ။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀မႊာ

-ၾကက္ဆီဖတ္(အေရခြံ)မ်ားကို ဆီအနည္းငယ္ထည့္၍ ေၾကာ္
ပါ။ၾကက္ အေရခြံမ်ားကို ဖယ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာႏုတ္ႏုတ္
စင္း ဂ်င္း ၅ျပားခန္႔ ပါးပါးလွီးၿပီးဆီ ခ်က္ခ်က္ထားပါ။

-ၾကက္ေပါင္ ၄ေပါင္ ႏွင့္ ၾကက္ရိုးကို ေရေဆးၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း စပါးလင္
ဆားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားပါ။ျပဳတ္ေန
စဥ္ အေပၚ အျမဳပ္မ်ားကို ဖယ္ျပစ္ၿပီး ၃၀မိနစ္ ခန္႔ျပဳတ္ထားပါ။
ၾကက္သားႏူးလၽွင္ ၾကက္သားမ်ားဖယ္ၿပီး ပိုေသာ ၾကက္ျပဳတ္
ရည္ကို အေအးခံထားပါ။ၾကက္သားကို ျပဳတ္ထားေသာ အ
တိုင္းႀကိဳက္လၽွင္ အရွည္လိုက္လွီးထားပါ။(ဆီ ေရ အနည္းငယ္ ခရုဆီ
အေနာက္ရည္ သၾကား ငရုတ္ေကာင္း
တို႔ႏွင့္နယ္ၿပီး အဖံုးအုပ္ၿပီး ၅မိနစ္ခန္႔ ေၾကာ္ပါတယ္။)
### ဆန္ကိုေရေဆးၿပီး ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ပါ။ၾကက္
ဆီခ်က္ ႏွင့္ ၾကက္ျပဳတ္ေရ အပါအဝင္ ေရႏို႔ဆီဘူး ၃လံုး ထည့္ပါ။သၾကား
ဆား ဂ်င္း ၃ျပား ခန္႔ ထည့္၍တည္ပါ။
သခြားသီး နံနံပင္ အခ်ဥ္ တို႔ႏွင့္ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ပါပီ
အခ်ဥ္ က chili sauce (သို႔) ၾကက္သြန္ျဖဴ ငရုတ္သီးစိမ္း
ဂ်င္း ပဲငံျပာရည္ အၾကည္/အေနာက္ သံပုရာသီး သၾကား
ေရာေဖ်ာ္တာႏွင့္လဲတြဲဖက္စားႏိုင္ပါသည္။
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ပိုပါက ဆား ၾကက္သားမႈန္႔ ငရုတ္ေကာင္း
ေက်ာက္ဖရံုသီးတို႔ႏွင့္ ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္ပါ။

Credit - ခ်က္ၾကည့္ၾကစို႔

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO