Image

Thursday 3 March 2016

Dynamite Spring Roll


အစပ္ႀကိဳက္တတ္သူေတြ အတြက္ ဖိလစ္ပိုင္ လူမ်ိဳးတို႔ရဲ႕ ႐ိုးရာစာ Dynamite Spring Roll လုပ္နည္းပါ.. ေကာ္ျပန္႔ေက်ာ္နဲ႔ နည္းနည္းဆင္ပါတယ္.. ေကာ္ျပန္႔လိပ္ အဖတ္ကိုပဲ သံုးပါတယ္.. သိပ္မစပ္တဲ့ င႐ုတ္ပြ အ႐ွည္ေတာင့္ကို အစာသြပ္မွာပါ..


လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
(၁) ႏွစ္သက္ရာ အသားစင္းေကာ အနည္းငယ္
(၂) ေကာ္ျပန္႔လိပ္ အဖတ္
(၃) င႐ုတ္႐ွည္ေတာင့္
(၄) ခ်ိစ့္
(၅) ဆား နဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္း
(၆) ဆီ
(၇) ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ
(၈) ၾကက္ဥ တလံုး



ႏွစ္သက္ရာ အသားတမ်ိဳးမ်ိဳးကို ဆား င႐ုတ္ေကာင္းတို႔နဲ႔ နယ္ၿပီး ၾကက္သြန္ ျဖဴ နီ ဆီသတ္၍ က်က္ေအာင္ခ်က္ပါ.. ၾကက္ ဝက္ အမဲ ႀကိဳက္ရာသံုးႏိုင္ ပါတယ္.. ပိုေကာင္းေအာင္ နံနံပင္ သစ္ၾကံပိုးေခါက္ေတြ ထည့္ႏိုင္ပါတယ္..
ေရေျခာက္ေအာင္ စစ္ထားတဲ့ င႐ုတ္႐ွည္ေတာင့္မ်ား့ကို အလယ္ေကာင္ ခြဲၿပီး အေစ့မ်ားထုတ္ပါ.. အေစ့ေတြ ထုတ္လိုက္ရင္ မစပ္ေတာ့ ပါဘူး..


ခ်စ့္ကို အေတာင့္႐ွည္ေလးေတြ လွီးပါ..
အေစ့ထုတ္ထားေသာ င႐ုတ္ေတာင့္ထဲ ခ်က္ထားတဲ့ အသားစင္းေကာ အစာသြပ္ပါ.. အဝကို ခ်ိစ့္အေတာင့္ေလးနဲ႔ ပိတ္ပါ..



ေကာ္ျပန္႔ဖတ္နဲ႔ ထိပ္ႏွစ္ထက္ကို ဖြင့္ၿပီး လိပ္ပါ.. င႐ုတ္သီး အရင္းတံေလးက္ို အျပင္ထုတ္ထားပါ.. အနားကို ၾကက္ဥႏွစ္ရည္ သုတ္ၿပီး ပိတ္ပါ..
ၿပီးရင္ ဆီပူမွာ ေရႊအိုေရာင္ ရသည္အထိ ထည့္ေက်ာ္ပါ..
က်က္ရင္ ဆီစစ္ၿပီး ေဆာ့စ္တမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ..

Credit: : https://m.facebook.com/aaz.foodmadness/ 


Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO