Image

Thursday 3 March 2016

Broccoli Bite - ပန္းပြင့္ ကတ္တလိတ္ေက်ာ္

ပန္းပြင့္ ကတ္တလိတ္ေက်ာ္လို႔ ျမန္မာလို ျပန္ရမယ္ ထင္ပါတယ္.. အာလူးကတ္တလိတ္ လုပ္နည္းနဲ႔ အရမ္း နီးစပ္ပါတယ္.. က်မကေတာ့ အေနာက္တိုင္း နည္းအတိုင္း လုပ္ျပပါမယ္.. ၿပီးရင္ ျမန္မာနည္း နည္းနည္း ေျပာင္းျပပါမယ္..


လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား
(၁) ပန္းပြင္စိ့မ္း တပြင့္
(၂) ျကက္ဥ သံုးလံုး
(၃) ခ်ိစ့္ ျခစ္ထားတာ တခြက္
(၄) ဂ်ံဳမႈန္႔ (all purpose flour) သို႔မဟုတ္ ေပါင္မုန္႔ေျခာက္ (bread crumbs) တခြက္
(၅) ဆီ
(၆) ဆားနဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္း


ပန္းပြင့္ကို ေရေႏြးဆူဆူမွာ ငါးမိနစ္ေလာက္ ေပါင္းပါမယ္..


ၿပီးရင္ ေရစစ္ၿပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ..


ၾကက္ဥ ကို ေခါက္ၿပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ ခ်ိစ့္ ပန္းပြင့္ ဆား င႐ုတ္ေကာင္း တို႔နဲ႔ ႏွံ႔ေအာင္ေမႊပါ.. ျပစ္ရင္ ဆီနည္းနည္း ထည့္ပါ..


ထို႔ေနာက္ အဝိုင္းျပားေလးေတြ လုပ္ၿပီး ဆီနဲ႔ ေက်ာ္ပါမယ္.. ေရႊဝါေရာင္သန္းလာရင္ ဆီပူက ဆယ္ၿပီး စားရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ.. mayonnaise နဲ႔ တြဲစားရင္ လိုက္ဖက္ပါတယ္..


ခ်ိစ့္ အစား အာလူး အေနေတာ္ ေလးလံုးေလာက္ ျပဳတ္ၿပီး ေျခ ထည့္လည္း ရပါတယ္..
တခ်ိဳ႕ကလည္း ၾကက္သြန္ ျဖဴနီကို မဆာလာ င႐ုတ္သီးမႈန္႔တို႔နဲ႔ ဆီသတ္ၿပီး ပန္းပြင့္နဲ႔ ဂ်ံဳ နယ္တဲ့ အထဲ ေရာပါတယ္.. ဒါက အာ႐ွနည္းေပါ့..
အေနာက္ႏိုင္ငံမွာေတာ့ ဆီသုတ္ၿပီး oven နဲ႔ ဖုတ္ပါတယ္
ဂ်ံဳမႈန္႔ ေပါင္မႈန္႔ေျခာက္မႈန္႔ေတြ မရရင္ ႐ိုး႐ိုးေပါင္မုန္႔ကို အစေသးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ေျခၿပီး တခြက္ထည့္လည္း ရပါတယ္..
က်မ မုန္႔လုပ္နည္းေတြ ေျပာရင္ သၾကား ဆားေတြကို ဘယ္ႏွစ္ဇြန္း ထည့္လို႔ တိတိက်က် ေျပာခဲပါတယ္.. တေယာက္နဲ႔ တေယာက္ အေပါ့အငံ အခ်ိဳအခ်ဥ္ ႀကိဳက္တာခ်င္း မတူပဲကိုး.. ကိုယ့္ဟာကို မုန့္ႏွစ္ေတြကို ျမည္းၿပီး ျပင္ပါ.. ကိုယ့္လ်ွာက ေျပာတဲ့ အတိုင္း ျပင္ပါ..

 Credit : : https://m.facebook.com/aaz.foodmadness/ မွကူးယူေဖာ္ျပသည္။


Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO