Image

Thursday 3 March 2016

Minced Lamb Rolls



အေ႐ွ႕အလယ္ပိုင္းေဒသ လက္ဘရြန္တို႔ရဲ႕ နာမည္ႀကီး ႐ိုးရာစာ တမ်ိဳးျဖစ္တဲ့ ဆိတ္သားလိပ္ Minced Lamb Rolls လုပ္နည္းေလး ပါ အေနာက္ႏိုင္ငံရဲ႕ ပါတီေတြမွာ ပါေလ့႐ွိတဲ့ နာမည္ေက်ာ္ snacks ဆိုလည္း မမွားပါဘူး..




ဖက္ထုတ္၊ ဒင္ဆမ္း လုပ္တဲ့ ရယ္ဒီမိတ္ ဂ်ံဳျပားေလးေတြနဲ႔ အလြယ္ဆံုး လုပ္ျပပါမယ္..






လိုအပ္တဲ့ ပစၥည္းမ်ား

(၁) ဆိတ္သားစင္းေကာ ၃၀သား
(၂) ဖက္ထုတ္ဂ်ံဳျပား ၃၀- ၄၀ ခန္႔
(၃) ၾကက္ဥ တလံုး
(၄) ၾကက္သြန္နီဥႀကီး တစ္ဥ
(၅) ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးမႊာ
(၆) မဆလာ
(၇) ဂ်င္း
(၈) ဆား
(၉) င႐ုတ္ေကာင္း
(၁၀) ဆီ
(၁၁) corn starch (ေကာ္မႈန္႔) ႏွစ္ဇြန္း


ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဂ်င္း ေတြကို ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါ.. ၿပီးရင္ ဆီသံုးဇြန္းနဲ႔ ႏြမ္းသြားေအာင္ ခဏခ်က္ၿပီး ဆိတ္သားစင္းေကာထဲ ေရာပါ.. ပိုအရသာ ေကာင္းခ်င္ရင္ ဆီထဲ ေထာပတ္ဆီႏွစ္ဇြန္း ေရာပါ.. အသားကို မဆလာ ဆား င႐ုတ္ေကာင္း corn starch တို႔နဲ႔ နယ္ေပးပါ.. ဆိတ္သားအျပင္ ၾကက္ ဝက္ အမဲသားမ်ားလည္း သံုးႏိုင္ပါတယ္..






အသားအဆင္သင္ျ့ဖစ္ရင္ ဖက္ထုတ္ဂ်ံဳျပားကို ျပားေအာင္ လုပ္ပါမယ္.. ဒလိမ့္ ဒါမွမဟုတ္ ပုလင္းကို သံုးၿပီး သံုးပံုတပံုေလာက္ ဆန္႔ထြက္လာေအာင္ လွိမ့္ပါ.. ဂ်ံဳျပားေလးဟာ လက္ဝါးျပင္ျမင္ရေလာက္ေအာင္ ပါးလႊာ သြားပါလိမ့္မယ္..
ၾကက္ဥ တလံုးေခါက္ဦး ေရႏွစ္ဇြန္းေလာက္ ေရာပါ..








ၿပီးရင္ ဂ်ံဳျပားေပၚ အသား တဇြန္းခြဲစာ ထည့္ၿပီး ပံုမွာ ျပထားတဲ့ အတိုင္း ျဖန္႔ပါ..
ေဘးႏွစ္ခမ္းသားေတြက္ို ၾကက္ဥရည္ သုတ္ပါ..
ပံုမွာျပထားတဲ့ အတိုင္း ေထာင့္က်ိဳးစခ်ိဳးၿပီး ေဘးႏွစ္ဖက္ကိုသိမ္း.. အလိပ္ေလးျဖစ္ေအာင္ လိိပ္သြားပါ..









အလိပ္အားလံုးၿပီးသြားတဲ့ အခါ ပလပ္စတစ္ အိတ္ထဲထည့္ၿပီး freezer တဲ နာရီဝက္ ခဲထားပါ..
အခ်ိန္ေစ့ရင္ ဆီပူထဲ ထည့္ေက်ာ္ပါ..
ေရႊအိုေရာင္ျဖစ္ၿပီး ကြၽတ္လာရင္ေတာ့ ဆီပူက ဆယ္လို႔ ရပါၿပီ..
ဆီစစ္ၿပီး mayonnaise ဒိန္ခ်ည္ င႐ုတ္ဆီ ႀကိဳက္ရာေဆာ့နဲ႔ သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ..


Credit: : https://m.facebook.com/aaz.foodmadness/ 


Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO