ပ်ားရည္ၾကက္ကင္
ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - တစ္နာရီခြဲ
လူဦးေရ - ၆ေယာက္စာ
ပါ၀င္ပစၥည္း
ေထာပတ္(အခန္းအပူခ်ိန္) - ၁၀၀ဂရမ္
သံပုရိုသီး(အရည္၊ အခြံ) - ၁လံုး
ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း - သင့္ေတာ္ရံု
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ
သံလြင္ဆီ - သင့္ေတာ္ရံု
စမုန္ျဖဴ - စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း
ရွမ္းနံနံပင္ - တစ္စည္း
ၾကက္သားေကာင္လံုး(၁.၅ကီလိုဂရမ္) - တစ္ေကာင္
ပန္းသီးအနီ - တစ္ျခမ္း
White Onion - တစ္လံုး
Lemon - တစ္ျခမ္း
ကရေ၀းရြက္ - ႏွစ္ရြက္
မုန္လာဥနီ၊ တရုတ္မုန္လာ၊အာလူး၊ ေဂၚဖီထုတ္ - ၁ ကီလိုဂရမ္
ပ်ားရည္ - ၁၀၀ဂရမ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
- ေထာပတ္ကို ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ အရင္ထည့္ပါ။
- ၾကိတ္ထားေသာ သံပုရိုသီးအခံြအနည္းငယ္ကို ေထာပတ္ႏွင့္ေရာထည့္၍ သံပုရိုအရည္၊ ဆားႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းအမွဳန္႔အနည္းငယ္၊
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ ။
- လတ္ဆတ္၍ လွီးထားေသာစမုန္ျဖဴႏွင့္ ရွမ္းနံနံပင္ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊပါ။
- ၾကက္သားကို ဆားအနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္၍ နယ္ျပီး အစာသြတ္ရန္အတြက္ျပင္ဆင္ထားပါ။
- ပန္းသီး ၁စိတ္၊ ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ ၾကက္သြန္၊ သံပုရိုသီးႏွင့္ ကရေ၀းရြက္၂ရြက္ျဖင့္ အစာသြပ္ပါ။
- နယ္ထားေသာ ေထာပတ္အေမႊးအၾကိဳင္ ပစၥည္းမ်ားျဖင့္ ၾကက္သားကိုအႏွံသုတ္လိမ္းပါ။
- အထူးသျဖင့္ ရင္အံုအေရျပားေအာက္သို႔ သုတ္လိမ္းပါ။
- Micro Wave တြင္ ၾကက္ကိုကင္ရန္အတြက္ Combination ခ်ိန္ညွိစက္ခလုတ္ကို ၃ခါႏွိပ္ပါ။
- Timer ခလုတ္ကို ၇၅မိနစ္သို႔ လွည့္ျပီး Start ကိုႏွိပ္၍ စတင္ခ်က္ျပဳတ္ပါ။
- ၁၅မိနစ္တစ္ၾကိမ္ ၾကက္သားမွထြက္လာေသာအရည္ကိုျပန္ဆမ္းေပးပါ။
- ၄၅မိနစ္ၾကာခ်ိန္တြင္ အသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုထည့္ပါ။
- ၾကက္ကို ပ်ားရည္သုတ္လိမ္းေပးပါ။ ၅မိနစ္ တစ္ၾကိမ္ေကာင္းစြာက်က္သည္အထိ ပ်ားရည္ျဖင့္သုတ္လိမ္းပါ။
- ပန္းကန္ျပားထဲတြင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ ၾကက္သားကိုျပင္ဆင္ျပီးစားသံုးႏိုင္ပါျပီ။
အျကံျပဳခ်က္ ။ ။ ၾကက္သားက်က္သည္ကိုသိႏိုင္ရန္ အသားအပူခ်ိန္တိုင္းသာမိုမီတာျဖင္ ၾကက္ရင္အံု၏ အသားမ်ားေသာအပိုင္းသို႔ ထုိးသြင္းၾကည့္ပါ။ ၾကက္သား၏ အတြင္းပိုင္းအပူခ်ိန္သည္ 75 degree celsius ရွိရပါမည္။ အကယ္၍ သင့္တြင္ အသားအပူခ်ိန္တိုင္း သာမိုမီတာမရွိပါက ဓါးေသးျဖင့္ ၾကက္ေပါင္ႏွင့္ ခႏၵာကိုယ္ျကားသို႔ထိုးသြင္းျကည့္ပါ။ အသားမွထြက္လာေသာအရည္ ၾကည္ေနလွ်င္ က်က္ပါျပီ။
0 comments:
Post a Comment