Image

Friday 29 April 2016

ပ်ားရည္ၾကက္ကင္

ပ်ားရည္ၾကက္ကင္

ၾကာျမင့္ခ်ိန္ - တစ္နာရီခြဲ

လူဦးေရ - ၆ေယာက္စာ

ပါ၀င္ပစၥည္း

ေထာပတ္(အခန္းအပူခ်ိန္) - ၁၀၀ဂရမ္

သံပုရိုသီး(အရည္၊ အခြံ) - ၁လံုး

ဆား၊ ငရုတ္ေကာင္း - သင့္ေတာ္ရံု

ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ

သံလြင္ဆီ - သင့္ေတာ္ရံု

စမုန္ျဖဴ - စားပြဲတင္ဇြန္းတစ္ဇြန္း

ရွမ္းနံနံပင္ - တစ္စည္း

ၾကက္သားေကာင္လံုး(၁.၅ကီလိုဂရမ္) - တစ္ေကာင္

ပန္းသီးအနီ - တစ္ျခမ္း

White Onion - တစ္လံုး

Lemon - တစ္ျခမ္း

ကရေ၀းရြက္ - ႏွစ္ရြက္

မုန္လာဥနီ၊ တရုတ္မုန္လာ၊အာလူး၊ ေဂၚဖီထုတ္ - ၁ ကီလိုဂရမ္

ပ်ားရည္ - ၁၀၀ဂရမ္

ခ်က္ျပဳတ္နည္း

- ေထာပတ္ကို ပန္းကန္လံုးထဲတြင္ အရင္ထည့္ပါ။

- ၾကိတ္ထားေသာ သံပုရိုသီးအခံြအနည္းငယ္ကို ေထာပတ္ႏွင့္ေရာထည့္၍ သံပုရိုအရည္၊ ဆားႏွင့္ ငရုတ္ေကာင္းအမွဳန္႔အနည္းငယ္၊
  ၾကက္သြန္ျဖဴ  ၊ သံလြင္ဆီအနည္းငယ္ထည့္ပါ ။

- လတ္ဆတ္၍ လွီးထားေသာစမုန္ျဖဴႏွင့္ ရွမ္းနံနံပင္ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊပါ။

- ၾကက္သားကို ဆားအနည္းငယ္၊ ငရုတ္ေကာင္းအနည္းငယ္ထည့္၍ နယ္ျပီး အစာသြတ္ရန္အတြက္ျပင္ဆင္ထားပါ။

- ပန္းသီး ၁စိတ္၊ ထပ္ျခမ္းျခမ္းထားေသာ ၾကက္သြန္၊ သံပုရိုသီးႏွင့္ ကရေ၀းရြက္၂ရြက္ျဖင့္ အစာသြပ္ပါ။

- နယ္ထားေသာ ေထာပတ္အေမႊးအၾကိဳင္ ပစၥည္းမ်ားျဖင့္ ၾကက္သားကိုအႏွံသုတ္လိမ္းပါ။

- အထူးသျဖင့္ ရင္အံုအေရျပားေအာက္သို႔ သုတ္လိမ္းပါ။

- Micro Wave တြင္ ၾကက္ကိုကင္ရန္အတြက္ Combination ခ်ိန္ညွိစက္ခလုတ္ကို ၃ခါႏွိပ္ပါ။

- Timer ခလုတ္ကို ၇၅မိနစ္သို႔ လွည့္ျပီး Start ကိုႏွိပ္၍ စတင္ခ်က္ျပဳတ္ပါ။

- ၁၅မိနစ္တစ္ၾကိမ္ ၾကက္သားမွထြက္လာေသာအရည္ကိုျပန္ဆမ္းေပးပါ။

- ၄၅မိနစ္ၾကာခ်ိန္တြင္ အသင့္ျပင္ဆင္ထားေသာ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားကိုထည့္ပါ။

- ၾကက္ကို ပ်ားရည္သုတ္လိမ္းေပးပါ။ ၅မိနစ္ တစ္ၾကိမ္ေကာင္းစြာက်က္သည္အထိ ပ်ားရည္ျဖင့္သုတ္လိမ္းပါ။

- ပန္းကန္ျပားထဲတြင္ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ားႏွင့္ ၾကက္သားကိုျပင္ဆင္ျပီးစားသံုးႏိုင္ပါျပီ။

အျကံျပဳခ်က္ ။ ။ ၾကက္သားက်က္သည္ကိုသိႏိုင္ရန္ အသားအပူခ်ိန္တိုင္းသာမိုမီတာျဖင္ ၾကက္ရင္အံု၏ အသားမ်ားေသာအပိုင္းသို႔ ထုိးသြင္းၾကည့္ပါ။ ၾကက္သား၏ အတြင္းပိုင္းအပူခ်ိန္သည္ 75 degree celsius ရွိရပါမည္။ အကယ္၍ သင့္တြင္ အသားအပူခ်ိန္တိုင္း သာမိုမီတာမရွိပါက ဓါးေသးျဖင့္ ၾကက္ေပါင္ႏွင့္ ခႏၵာကိုယ္ျကားသို႔ထိုးသြင္းျကည့္ပါ။ အသားမွထြက္လာေသာအရည္ ၾကည္ေနလွ်င္ က်က္ပါျပီ။

Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO