KFC ၾကက္ေၾကာ္နည္းေမးထားသူမ်ားအတြက္ပါ။ KFC ၾကက္ေၾကာ္က ကမာၻမွာ နံမည္အၾကီးဆံုး ၾကက္ေၾကာ္တစ္မ်ဳိးပါ။ KFC ၾကက္ေၾကာ္ ခ်က္နည္းအတိုင္း ပထမဆံုးအၾကိမ္ ေၾကာ္ဖူးတာပါ။ KFC ၾကက္ေၾကာ္နဲ႔ အရသာေရာ၊ ပံုပါ ေတာ္ေတာ္ကို တူတာမုိ႔ ခ်က္နည္းကို အားလံုးကို မွ်ေ၀ေပးခ်င္လုိ႔ပါ။ လုပ္ရတာလည္း လြယ္ပါတယ္၊ ဒါေပမယ္႔ ၾကက္သားနွပ္ထားခ်ိန္ကေတာ႔ ၁ရက္နီးပါးေတာ႔ အခ်ိန္ေပးရပါတယ္။
ၾကက္သားကို နုပ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ေပါင္နဲ႔ ရင္ဗံု – ၄ခု
ပိုတက္စီယမ္ဆား- စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း (ထည္႔ခ်င္က ထည္႔နုိင္သည္၊)
အခ်ဳိမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျဖဴမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
ၾကက္ျပဳတ္ေရ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း
ၾကက္ေၾကာ္အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
နုပ္ထားေသာ ၾကက္ေပါင္နဲ႔ရင္ဗံု
ၾကက္ဥ – တစ္လံုး
ႏြားနုိ႔ – ၂၀၀ မီတာ
ဂ်ဳံ – ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု
ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
ၾကက္သြန္ျဖဴမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
ဆုိဒါ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၈ပံု၁ပံု
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
အရင္ဆံုး ၾကက္သားကို နုပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ ( အခ်ဳိမွုန္႔၊ ပိုတက္စီယမ္၊ ဆား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမွုန္႔၊ ၾကက္ျပဳတ္ရည္) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ နုယ္ျပီ အနည္းဆံုး ၂၄နာရီ တစ္ညသိပ္ထားေပးပါ။
ျပီမွ ဂ်ဳံမွုန္႔ႏွင္႔ ( ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ ဆား၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴမွုန္႔၊ ဆုိဒါ) တုိ႔အားလံုး ဇလံုတစ္ခုထဲ သမေအာင္ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
ျပီလွ်င္ ၾကက္ေပါင္ကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥခြက္ထဲနွစ္ျပီ ဂ်ဳံမွုန္႔မ်ားျဖင္႔ လိပ္လိုက္ပါ။
ထုိ႔နည္းအတုိင္း က်န္ ၾကက္ရင္ဗံု၊ ေပါင္ကို ၾကက္ဥနွစ္ျပီ ဂ်ဳံကပ္ေပးပါ။
ဒယ္ထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ကာ ဆီပူလာလွ်င္ ဂ်ဳံကပ္ထားေသာ ၾကက္ေပါင္၊ ရင္ဗံုမ်ားကို အညိွေရာင္သန္းသည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
က်က္လၽွင္ၾကက္ေၾကာ္မ်ားကို အာလူးေၾကာ္၊ ေဆာ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္ကာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ....
credit: #wutyeefoodhouse
0 comments:
Post a Comment