Image

Thursday 28 April 2016

Summer စတုိင္ ၾကက္ကင္

Summerစတုိင္ ၾကက္ကင္ လုပ္နည္းပါ။ အရသာက ခ်ဳိစိမ္႔စိမ္႔နဲ႔ အသားကလည္း ေတာ္ေတာ္ ႏူးညံ႔ပါတယ္။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူလုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္....


ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံ – ၅ခု

ငရုတ္သီးမွုန္႔ (သုိ႔) Tandoori chicken powder – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၂မႊာ (ေထာင္းထားပါ)

စပါးလင္ – အနည္းငယ္ (ခပ္ညက္ညက္ေထာင္းပါ)

သစ္ဂ်ပိုး အမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

ဗီနီကာ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၃ဇြန္း

လိေမၼာ္ ဆုိဒါ – ၁ခြက္ (Measurement ခ်ိန္ခြက္)

သၾကား – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း

ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း

ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္

သံလြင္ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း (ကင္လွ်င္ သုတ္လိမ္းရန္)


ကင္နည္း

၁။ ၾကက္ေပါင္နွင္႔ ေတာင္ပံမ်ားကို ဓားနဲ႔ မႊန္းေပးပါ။

၃။ ျပီေနာက္ ဇလံု တစ္ခုထဲတြင္ (ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံ၊ ငရုတ္သီးမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ စပါးလင္၊ ဗီနီကာ၊ လိေမၼာ္ ဆုိဒါ၊ သၾကား၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔၊ သစ္ဂ်ပုိးမွုန္႔) တုိ႔ကုိ သမေအာင္ ေရာေမႊျပီ ၁နာရီခန္႔ ႏုပ္ထားေပးပါ။

၂။ ျပီမွ ဒယ္ထဲ ၾကက္ေပါင္၊ ေတာင္ပံႏုယ္ထားေသာ ေဆာ႔ရည္မ်ားကို မီးျဖင္႔ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ေပးပါ။ ျပီလွ်င္ ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ထည္႔ျပီ ဖယ္ထားပါ။

၃။ မကင္ခင္ မီးကင္ျပားကို ဆီသုတ္ထားေပးပါ။ ျပီေနာက္ ၾကက္တစ္ေကာင္လံုးကို မီးကင္ျပား (သုိ႔) oven ျဖင္႔ တဖက္ကို မိနစ္ ၂၀ခန္႔ျဖင္႔ မိနစ္ ၄၀ခန္႔ မီးအသင္႔တင္႔ျဖင္႔ ကင္ေပးပါ။

၄။ ကင္ေနစဥ္အတြင္း သံလြင္ဆီ နွင္႔ ေဆာ႔ရည္မ်ား ၾကက္သားကို သုတ္လိမ္းေပးပါ။


၅။ ကင္ျပီးလွ်င္ ၾကက္ကင္မ်ားကို ဌက္ေပ်ာရြက္ေပၚတြင္ ခင္းက်င္းျပီ အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ..

credit: #WutyeeFoodHouse


Share:

0 comments:

Post a Comment

Image
Image
Image
HlAiNg MyO Design by HLAiNg MyO